Начало България Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен организира безплатни прегледи за рак...

Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен организира безплатни прегледи за рак на гърдата

49
Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен организира безплатни прегледи за рак на гърдата

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Д-р Георги Странски“ в Плевен организира безплатни прегледи за рак на гърдата. Поводът е Световният месец за борба с това заболяване, който се отбелязва през октомври, съобщи експертът „Връзки с обществеността“ в лечебното заведение Стоянка Вашкова.

От болницата обявяват дни за безплатна ехомамография на 14, 15, 17, 21, 22 и 24 октомври от 13:00 – 14:30 часа по предварително изготвен график. Прегледите ще са в сградата на Онкологичния център на болницата. Необходимо е предварително записване на тел. 064/886 207, допълни Вашкова. 

Прегледите ще бъдат извършвани от доц. д-р Полина Маринова, доц. д-р Мартин Караманлиев и д-р Геновева Вълчева, които напомнят, че заболяването е напълно лечимо, ако бъде открито в първите стадии на развитието си.

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен традиционно се присъединява към инициативата за профилактична и информационна кампания, свързана със Световния месец за борба с рака на гърдата. Кампанията е с цел профилактика и ранно диагностициране на заболяването, допълни Вашкова.

Инициативи по повод Световния месец за борба с рака на гърдата вече започнаха и в други градове на страната. В Пазарджишко се организира кампания под наслов „Намерете време, за да имате време!“, Регионалната здравна инспекция в Монтана обяви възможности за безплатни прегледи, такива ще има и в Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София.