Начало Новини Украински дровнове са поразили петролна рафинерия и военно летище в руския Краснодарски...

Украински дровнове са поразили петролна рафинерия и военно летище в руския Краснодарски край, каза източник от украинското разузнаване

54
Украински дровнове са поразили петролна рафинерия и военно летище в руския Краснодарски край, каза източник от украинското разузнаване

Безпилотни летателни апарати на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) и на военните са поразили петролна рафинерия и военно летище в южната част на руския Краснодарски край, съобщи източник от украинското разузнаване, цитиран от Ройтерс.

„Това е втората атака на дронове на ССУ срещу военното летище „Кущчевская“ и рафинерията „Славянск“ през последните три седмици“, заяви източникът, като уточни, че на летището са били разположени десетки самолети, включително Су-34, Су-25, Су-27 и МиГ-29. 

По-рано днес руски висши представители заявиха, че Украйна е изстреляла 9 тактически ракети с голям обсег „АТАКМС“ (Army Tactical Missile Systems, ATACMS) по Крим и е атакувала руски области с най-малко 60 дрона, което е принудило петролна рафинерия в Южна Русия да спре работа.

По-рано бе съобщено също, че петролната рафинерия „Славянск“ в Краснодарски край в Южна Русия временно е спряла работа след масирана украинска атака с дронове през нощта. По данни на местните власти шест украински дрона са паднали тази нощ на територията на преработвателния комбинат.

Ройтерс уточни, че рафинерия „Славянск“ е с капацитет от 4 милиона тона петрол годишно, което прави по около 1 милион барела на ден.