На снимката: британските принцове Уилям /ляво/ и Хари

Преди кризисната среща, която ще се проведе днес, 13 януари в Бъкингамския дворец, принцовете Хари и Уилям направиха официално изявление, с което отричат слуховете за несъгласие.

Близки от детството си, Уилям и Хари се отдалечиха един от друг през последните няколко месеца. Поне това предполагат много източници в британските медии.

През май 2019 г. някои твърдяха, че двамата братя не са се виждали от много месеци. Несъгласие между Меган Маркъл и Кейт Мидълтън, както и една нещастна фраза от Уилям преди сватбата на малкия му брат, биха били в основата на тази непримирима кавга. Херцогът на Кеймбридж бил го посъветвал да изчака, преди да се обвърже с бившата американска актриса.

„Хари реагира отбранително, прие по грешен начин и каза на Уилям нещо от рода на:“ Опитваш се да разрушиш тази връзка „, казва кралски експерт в The Sun.

На 8 януари принц Хари официално се дистанцира от кралското семейство – обявявайки в съвместно подписано изявление със съпругата си, че желае да получи финансова независимост и да се откаже от ангажиментите си като старши член на фирмата. Изненадващо съобщение, което e наранило по-големия му брат, както казва приятел пред Sunday Times на 12 януари.

„Цял живот съм подкрепял брат си, но вече не мога да го направя. Вече сме две отделни единици“, каза принц Уилям.

Само че херцогът на Кеймбридж никога не е бил казал тези неща. Преди кризисната среща свикана от кралица Елизабет, за да обсъди бъдещето на Меган и Хари, той и неговият малък брат излязоха с изявление, за да разсеят слуховете за несъгласие.

„Въпреки ясните опровержения британски вестник днес, спекулира за отношенията между херцога на Съсекс и херцога на Кеймбридж. За братя, които са дълбоко загрижени за проблемите на психическото здраве, това използване на взривоопасен език е обидно и потенциално опасно“, може да се прочете в документа, изпратен от двамата синове на принц Чарлз.

Може би това е белия флаг, но не е сигурно, че е това е достатъчно да успокоите бурята, която се вихри върху Обединеното кралство.

предишна статия„Жокер“ начело в надпреварата за „Оскар“ с 11 номинации
следваща статияТопло за сезона време, с мъгли на места сутринта