Уили Нелсън
Уили Нелсън

Легендата на кънтри музиката Уили Нелсън съобщи, че спира с пушенето на трева 65 години след като е свил първия си джойнт.

„Не пуша вече. Днес по-добре се грижа за себе си, отколкото тогава “, каза той, цитиран от Си Би Ес.

86-годишният тексасец казва, че поради продължаващите проблеми със здравето и дишането, той вече не може да пуши марихуана.

В откровено телевизионно интервю в Сан Антонио, Нелсън призна, че годините на пушене на трева са взели своята цена.

„Злоупотребявах с дробовете си доста в миналото, така че сега дишането ми е малко по-трудно и трябва да внимавам. Сам се подредих, когато бях ей толкова голям”, споделя певецът и отделя дланта си малко над земята. „Започнах да пуша кора от кедър и след това преминах към цигари, всъщност към каквото ми паднеше. И това почти ме уби.”

През изминалото лято Нелсън трябваше да отмени 6 концерта от турнето си, защото имаше „проблеми с дишането“.

От десетилетия Нелсън проповядва „добродетелта на тютюнопушенето“ и дори има собствена линия продукти с марихуана. Певецът обаче заяви, че е взел решението да се откаже за добро и да се съсредоточи върху изявите си. Наскоро той се върна от Северен Тексас, където през ноември изнасяше разпродадени концерти, а също така се появи на сцената на наградите за кънтри музика в Нашвил.

Здравните проблеми на Нелсън предизвикаха слухове, че той е близо до смъртта и се бори да остане жив. На въпрос на тези коментари той каза: „Не ми пука. Извинете ме. Но съм тук. Радвам се, че съм тук. Имам късмета да съм все още тук. „

Нелсън заяви, че не планира скоро да спира с концертните изяви и те вече са подредени до 2020 г.

предишна статияМразовит ден с тих вятър
следваща статияНова книга с непознати факти за Панагюрското съкровище