Начало Новини Турция обвини шестима души в шпионаж в ползва на израелската разузнавателна служба...

Турция обвини шестима души в шпионаж в ползва на израелската разузнавателна служба "Мосад"

79
Турция обвини шестима души в шпионаж в ползва на израелската разузнавателна служба "Мосад"

Турските власти са арестували шестима души и са ги обвинили в шпионаж в полза на израелската разузнавателна служба „Мосад“, съобщи днес Националната разузнавателна организация на Турция (МИТ), цитирана от Ройтерс.

Във вторник МИТ съобщи, че полицията е задържала седем души, включително частен детектив, за продажба на информация на „Мосад“. Днес турското разузнаване съобщи, че шестима от тях са били арестувани, а един е бил освободен под гаранция.

Израел не даде незабавен коментар по случая, отбелязва Ройтерс.

През януари турски съд разпореди задържането на 15 души и депортирането на други осем, заподозрени във връзки с „Мосад“ и в нападения срещу палестинци, живеещи в Турция. Миналия месец Турция задържа други седем души, заподозрени в продажба на информация за израелското разузнаване.

Турските и израелските лидери си разменят публични нападки, откакто през октомври миналата година започна войната на Израел с палестинската въоръжена групировка „Хамас“. Турция предупреди Израел за „сериозни последици“, ако се опита да издирва членове на Хамас, живеещи извън палестинските територии, включително в Турция.