Начало Новини Турция е на финала в преговори за инвестиции на китайския автомобилопроизводител Чери,...

Турция е на финала в преговори за инвестиции на китайския автомобилопроизводител Чери, съобщи турски представител

39
Турция е на финала в преговори за инвестиции на китайския автомобилопроизводител Чери, съобщи турски представител

Преговорите за евентуална инвестиция на китайския автомобилопроизводител Чери (Chery) в Турция са на финала, каза турски представител, на фона на усилията на Анкара за задълбочаване на връзките с китайски производители на коли, след като постигна инвестиционно споразумение с китайската компания Би Уай Ди (BYD) по-рано тази година, предаде Ройтерс.

Турският представител, пожелал анонимност, не уточни каква точно инвестиция обсъждат Чери и Анкара и дали има срок за постигане на окончателно споразумение.

През юли Анкара съобщи, че китайският производител на електромобили Би Уай Ди се е съгласил да построи завод на стойност един милиард долара с годишен капацитет 150 000 коли.

От турското президентство информираха в събота, че президентът Реджеп Тайип Ердоган се е срещнал с президента на Чери, отговарящ за международната дейност, Гуейбин Чжан в кулоарите на инвестиционен форум в Истанбул. Министърът на промишлеността и технологиите на Турция Мехмет Фатих Каджър също е присъствал на разговорите.