туристи
снимка: https://www.hindustantimes.com/

Десет чужденци, които нарушили блокирането заради коронавируса в индийски град, направен известен от „Бийтълс“, бяха принудени да се покаят, като написаха „Много съжалявам“ 500 пъти, съобщиха полицейски служители.

В края на март бе наложено общодържавно заключване, като на жителите беше разрешено да напускат домовете си само за при необходимост като купуване на хранителни стоки и лекарства.

Туристи от Израел, Мексико, Австралия и Австрия бяха хванати да се разхождат в Ришикеш, където „Бийтълс“ търсеха духовност в един ашрам през 1968 година.

Местният полицейски служител Винод Шарма каза, че всеки от тях е бил накаран да напише „Не спазвах правилата за заключване, така че съжалявам“ 500 пъти.

Повече от 700 чуждестранни туристи от САЩ, Австралия, Мексико и Израел, които пребивават в района, бяха нарушили правилата за блокиране, каза Шарма, като добави, че е прието необичайното наказание, за да си научат урока.

Полицията заяви, че ще обясни на хотелите в района да позволяват на чуждестранни гости да излязат, само ако бъдат придружени от местни помощници.

Заведенията, които не спазват заповедта, могат да бъдат изправени пред съдебни действия, каза Шарма.

Полицията предприе и други необичайни методи, за да насърчи хората да останат у дома, за да бъде спряно разпространението на смъртоносната болест, включително да носят шлемове с форма на коронавирусd.

Но офицерите в някои щати също бяха наблюдавани във видеоклипове в социалните медии да пердашат с пръчки шофьори на пътя и карат хората, излезли навън въпреки забраната, да правят клекове и лицеви опори като наказание.

Очаква се премиерът на Индия Нарендра Моди да удължи националното блокиране, което първоначално бе планирано да приключи във вторник, за още две седмици.

Някои държави вече разшириха ограниченията.

В неделя Индия е регистрирала повече от 8 300 случаи на коронавирус и 273 смъртни случая от болестта.

предишна статияПореден слънчев ден
следваща статияЦените на петрола скочиха