Начало Водещи „Туитър“ изтри над 10 000 автоматични акаунта

„Туитър“ изтри над 10 000 автоматични акаунта

1101

„Туитър” заличи около 10 000 автоматични акаунти, които от името на Демократическата партия изпращали съобщения с призив да се гласува на предстоящите в САЩ частични избори, съобщава АФП.

В съобщение на социалната мрежа се посочва, че са „били изтрити серия от акаунти, които са се опитвали да разпространят фалшива информация по автоматичен начин, което е в разрез с политиката на компания”. Сигналът е бил подаден от активисти, участващи в предизборната кампания на Демократическата партия. Акаунтите са били премахнати в края на септември и началото на октомври.

От „Туитър” заявиха, че мрежата от автоматични акаунти е била управлявана от САЩ, но не дадоха подробности за извършеното вътрешно разследване по случая. От компанията от месеци се опитват да издирят и изтрият фалшиви акаунти, чиято цел е манипулацията на общественото мнение на фона на опасенията, че ще се повтори ситуацията от 2016 година, когато бе установена руска намеса в кандидат-президентската кампания в страната.

През октомври от „Туитър” заявиха, че в резултат от усилията им да прочистят платформата от подобно влияние, броят на активните потребители на социалната мрежа в намалял с 9 милиона за едно тримесечие.

предишна статия„Форбс“: Макар и покойник, Майкъл Джексън продължава да печели пари
следваща статияАлек Болдуин се сби и беше арестуван