Начало Свят Тръмп обеща масово депортиране на мигранти, ако стане пак президент

Тръмп обеща масово депортиране на мигранти, ако стане пак президент

44
Тръмп
Снимка; БТА

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп, обяви, че ще започне масово депортиране на имигранти, ако бъде преизбран на предстоящите президентски избори.

Тръмп направи призив към християнските евангелисти във Вашингтон да гласуват за него през ноември. След това посети и Филаделфия, която е известна като крепост на демократите и където Джо Байдън печели над 80% от гласовете през 2020 година.

„Ако печелим Пенсилвания, ще спечелим и президентските избори“, заяви Тръмп на събитие в университета „Темпъл“.

В речта си Тръмп подчерта престъпността като основен проблем и заяви, че ще предостави имунитет на полицаите от наказателно преследване.

„Инфлацията е нарастнала. Престъпността е извън контрол. Европа е в хаос, Близкият изток е взривен, Иран се чувства стимулиран, а Китай постига успехи. Този ужасен президент ни тласка към Трета световна война. Скоро ще се намесим в Трета световна война – погледнете какви действия предприема. Помнете, че Тръмп беше прав за всичко.“

Според статистиката на местните власти, през миналата година във Филаделфия има 410 убийства, което е спад с 20% спрямо предходната година. Тръмп не пропусна да се изкаже и относно мигрантите.

„Още на първия ден ще започнем най-голямата вътрешна операция за депортиране в американската история. Нямаме друг избор.“