Начало Свят Тръмп: Камала Харис е виновна за масовата нелегална имиграция в САЩ

Тръмп: Камала Харис е виновна за масовата нелегална имиграция в САЩ

54
Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Доналд Тръмп, кандидат за президент от Републиканската партия, нападна новата си опонентка от Демократическата партия, Камала Харис, определяйки я като „ултралиберална движеща сила“, която следва да поеме отговорността за имиграционната политика на администрацията на Байдън, предаде БТА.

След като Байдън възложи на Харис да работи с Централноамериканските страни за спиране на миграционната вълна, Тръмп обвини Харис, че отвори границите на САЩ, което допринесло за нахлуването на 20 милиона нелегални имигранти от целия свят, каза той на митинг в Северна Каролина, първият му след като Байдън се отказа от състезанието през уикенда.

Публиката на митинга бурно реагира, когато Тръмп определи Харис като най-либералния политик, който някога е бил избиран в американската история.

Бившият президент продължи да критикува Харис, като я обвини, че иска абортите да се извършват през осмия и деветия месец на бременността и дори след раждането на бебетата, цитиран от АФП.

Митингът на Тръмп се проведе два часа преди президентът Байдън да се излъчи по националната телевизия, за да обясни защо се отказа от състезанието под нарастващия натиск на демократите.

Решението на Байдън да се откаже от състезанието последва след катастрофалното дебатно събитие с Тръмп през юни, което подкопа реализацията на Байдън да спечели изборите или да управлява страната още четири години.

Още международни новини – четете тук