Начало Водещи Три жертви при пожар в болница край Рим. 200 болни са евакуирани

Три жертви при пожар в болница край Рим. 200 болни са евакуирани

129
Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Трима смъртни случая при пожар в болница в околните на италианската столица Рим, съобщават италианските медии АНСА и Ти Джи Ком 24.

Две от жертвите са починали след като са вдишали дим от пламъците, а третият е починал от инфаркт. Малко преди пожарът в клиниката „Свети Йоан Евангелист“ в град Тиволи, е починал още един човек, заради което първоначално италианските медии съобщиха за четири жертви на пожара. После, обаче стана ясно, че предполагаемата четвърта жертва е всъщност труп, изваден от моргата, където е бил отнесен малко преди да избухне пожарът.

Двеста пациенти от болницата бяха евакуирани поради гъстия дим в клиниката. Някои от тях бяха поместени в съседна общинска спортна зала.
Пожарникарски екипи успяха да погасят огъня и започна разследване на причините за инцидента.

Първоначална информация сочи, че пожарът е започнал от стаи на втория етаж на болницата, където са разположени амбулатории. Пламъците са се разпространили и в интензивното отделение и отделението за „Бърза помощ“.

Тиволи се намира на около 35 километра североизточно от центъра на Рим и е популярна туристическа дестинация поради своите археологически обекти като Вила Д’Есте и Вила Адриана, които са включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, отбелязва Асошиейтед прес.

Още международни новини – четете тук