Начало Водещи Трифонов: Полицията да се интересува от една книга цели да уязви мен

Трифонов: Полицията да се интересува от една книга цели да уязви мен

553
Сподели
Слави Трифонов

Заместник-директорът на „Национална полиция“ старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство „Нова звезда“, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев. Това съобщи в профила си във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен.

Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая – от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи.

Добре. Разбрах посланието. А сега моето:

Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред“, написа Трифонов.

Припомняме, че Софийският университет започна проверка по сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев.

Коментари