Начало Новини Трикратна световна шампионка по олимпийско таекуондо ще проведе тренировъчен камп в София

Трикратна световна шампионка по олимпийско таекуондо ще проведе тренировъчен камп в София

44
Трикратна световна шампионка по олимпийско таекуондо ще проведе тренировъчен камп в София

Една от най-добрите състезателки по олимпийско таекуондо в света Бианка Кук и нейният съпруг и треньор Арън Кук пристигат в България в средата на месец ноември, за да проведат тренировъчен камп.  

Англичанката е участвала три пъти на Олимпийски игри. Тя е трикратна световна шампионка и бивша номер 1 в световната ранглиста. Аарън Куук също е световен шампион и е оглавявал световната ранглиста, като дълги години е бил и най-добрият състезател при мъжете в категория 80 килограма. 

Двамата заедно с треньорите от клуб Херея Пламен Трънски, Ангел Кирчев и Станимир Лазаров ще предадат уменията си на бъдещите шампиони по време на тридневен лагер, който ще се проведе в Националната спортна академия „Васил Левски“ от 15 до 17 ноември. Лагерът е отворен за всички възрасти – от деца до мъже и жени. 

Връзката с именитата състезателка идва от европейската шампионка за жени и за девойки Калина Бояджиева, която е състезателка на клуб Херея. 

„Всичко започна с идеята на моя треньор Пламен Трънски, на когото му хрумна, че аз мога да я питам. Говорих с нея и тя каза, че ще си помисли. На  следващия ден ми съобщи, че е съгласна, но ще дойде заедно със съпруга си Аарън, който е и неин треньор. Когато тя прие поканата, си пожелах вътрешно всяко едно дете в България да може да се  докосне до нея и да види този хъс – на три пъти световен шампион“, каза Калина Бояджиева.  

„Аз имам една победа срещу нея. За мен тя е най-важната, но този досег с нея ми помогна да се изградя като състезател.  Моята е цел е да постигна това, което е постигнала тя. Искам да постигна нейните успехи, че дори и да ги надмина. Тя няма олимпийска титла, а моята цел е да стигна до олимпийското злато“, добави  възпитаничката на Пламен Трънски, която в момента се възстановява от операция и пропусна европейската олимпийска квалификация.

„Възстановяването ми върви супер. В момента основно се подготвям във фитнеса. Връщам си силовата издръжливост. Работя за максимална сила и развивам и другите си качества. Искам да стана атлет, който да поддържа високо ниво в следващите четири  години“, завърши Бояджиева.