Начало Спорт Торонто освободи Александър Везенков. Той се завръща в Олимпиакос

Торонто освободи Александър Везенков. Той се завръща в Олимпиакос

84
Александър Везенков
Снимка: БТА

Важното връщане на най-добрия играч в евролигата за баскетбол през 2023 година – Александър Везенков в Олимпиакос (Пирея), ще се случи наскоро, след като в понеделник вечер българският нападател беше освободен от Торонто Раптърс, съобщиха гръцките медии, цитирани от БТА.

По информация на репортер от НБА Кийт Смит, българската звезда е „пожертвала 6,6 милиона долара, за да се случи това – да бъде освободен от тима в Канада и да може да подпише с отбора в Пирея. Сега той трябва да изчака 48 часа, преди да бъде пуснат в „списъка за отказ“. Това означава, че в теория друг отбор може да го подпише, но вероятностите за това са минимални, тъй като всички знаят, че той иска да се завърне в Гърция.

„Саша Везенков напуска Торонто Раптърс след като се отрече от цялата си заплата от 6,6 милиона долара, според сведения от лигата, потвърдени от @spotrac“, споделя Кийт Смит. Информацията беше публикувана от CBS.

Според сайта „Eurohoops“, Везенков и Олимпиакос вече са се договорили за четиригодишен договор с годишна заплата от 4 000 000 евро за 28-годишния българин – сумата все още не е потвърдена от клуба.

Българската звезда и най-успешният спортист в момента преживя труден първи сезон в НБА със Сакраменто, но в голяма част от времето беше контузен, а адаптацията му не протече гладко. През предишния сезон в лигата той записа средно 5,4 точки и 2,3 скока в 42 мача с Кингс. Имаше възможности за бъдещето му както в НБА, така и в Европа, но изглежда, че ще се завърне в Олимпиакос – отборът, който го изведе на върха в Евролигата.