Начало Любопитно Това е градът с най-трудното за произнасяне име. Ще се пробвате ли?

Това е градът с най-трудното за произнасяне име. Ще се пробвате ли?

1352
град

Всички пътешественици знаят, че научаването на нов език изобщо не е лесна работа. Особено що се касае до имената на конкретни дестинации, до които се опитвате да стигнете. Проучвания, проведени от круизния агент Bolsover Cruise Club, установиха, че словенският град Птуй (на словенски Ptuj) е най-трудният град в света за произнасяне, пише Profit.

92% от анкетираните не успяват да възпроизведат правилното му произношение. Туристите се борят и с имена, като португалския Гимараеш (88%) и мексиканския Оаксака (76%).

Изследването обръща внимание и на различни туристически дестинации, забележителности и храни, които затрудняват чуждестранните оратори.

Една особено сложна забележителност е вулканът Ейяфятлайокутъл (на исландски Eyjafjallajökull) в Исландия, чието име не може да бъде произнесено от 98% от неисландците.

Майкъл Уилсън, управляващ директор на Bolsover Cruise Club, коментира изследването с думите: „Усвояването на местния език, когато се движите в чужбина, винаги е чудесен начин да впечатлите местните жители, но изглежда на много от нас невинаги им се получава. “

Изучаването на езика е част от преживяването по време на пътуване. А ако срещате проблеми, винаги е добре да имате разговорник под ръка, съветва T+L.

предишна статияSony потвърди: Задава се наследник на Playstation 4
следваща статия5 страхотни упражнения, при които трябва просто да стоите неподвижно