Сподели
облачността

Днес ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността, по-съществени над югозападната половина на страната. Почти без валежи. Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо. До обяд в повечето райони ще е почти тихо; след пладне – със слаб, в Източна България умерен изток-североизточен вятър ще започва да нахлува студен въздух. Максимални температури: в Северна и високите полета на Западна България – между 1° и 6°, в Южна – между 6° и 11°. Привечер и през нощта срещу вторник в Северозападна България ще завали сняг.

Над планините ще е предимно облачно, почти без валеж. Повече слънце ще има по високите части на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността над южните райони. Вятърът преди обяд ще е до умерен от северозапад, до края на денонощието постепенно ще се ориентира от североизток. Максимални температури между 4° и 7°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта ще се усилва до 3 бала.

Коментари