тибетските монаси хранене
снимка: Pixabay

От древни времена хората се интересуват от различни тайни на дълголетието и отличното здраве. Една от тайните водеща до дълголетие при тибетските монаси е именно начина на хранене.

За още интересни статии, може да ни последвате на нашата Facebook страница

Монасите, които са духовни водачи се наричат ​​Лами, живеят далеч от сегашния цивилизован свят в своите каменни манастири. Те изцяло не зависят от никого, сами отглеждат домашни животни, отглеждат зеленчуци и плодове.

Монасите никога не се сблъскват с проблема на съвременните хора – хронични заболявания, депресия, тревожност и ежедневен стрес.

Ламите са много различни от останалата част от населението на нашия свят със своето спокойствие, трезво и разумно съзнание, както и дълголетие и отлично здраве.

Много тибетски монаси живеят повече от сто години и в същото време водят здравословен и активен начин на живот.

Тайните за здравето от тибетските монаси

Не са много хората, които знаят, че тези мъже вършат много тежка физическа работа, но въпреки това те винаги се придържат към правилната диета. Всички монаси ядат много зеленчуци и плодове и са вегетарианци.

Разбира се, менюто им включва яйца, сирена, млечни продукти, които са необходими за нормалното функциониране на нервната система и мозъчната кора.

Една от тайните на здравето и дълголетието на тибетските монаси е следният факт:

 По време на хранене те консумират единствено едно ястие, дори ако това трябва да бъде най-често срещаният черен хляб или няколко ябълки или домати.

Жителите на манастирите вярват, че въглехидратите смесени с протеините водят до различни заболявания, намаляват активността и силата на човек.

Удивителният метод на монасите за консумиране на яйца от различни птици:

Когато работят с голямо натоварване, те ядат само белтъците, необходими на нашите мускули, но когато не претоварват телата си с физически труд, те изяждат единствено жълтъците, необходими на мозъка да функционира.

Много от хората при хранене просто поглъщат огромно количество храна, но монасите ядат храната много бавно, дъвчат я старателно, така че тя да се усвоява възможно най-бързо и лесно от храносмилателната система.

тибетските монаси хранене
снимка: Pixabay

Друг важен факт и тайна, който споделят тези хора, е правилно приготвената и поднесена храна.

Те никога не комбинират протеини с въглехидрати, така че месото или рибата винаги се ядат отделно. Така тези продукти ще донесат много повече полезни за тялото ни витамини и минерали.

5 правила за хранене, споделени от тибетските монаси:

  • 1. Когато ядете месни продукти, не добавяйте към тях въглехидрати.
    2. Изключете всякакъв вид кафе от вашата диета.
    3. Дъвчете всяка храна бавно и старателно, докато стане гладка.

Това допринася за бързото насищане на тялото, ви позволява да не претоварвате храносмилателната и други вътрешни системи на човек.

  • 4. Създайте правило да консумирате по едно пилешко яйце на ден, отделно от всички други храни.
    5. Намалете разнообразието от храни, които ядете на едно хранене.

Може би, след като са прочели тези тайни и правила, на много съвременни хора те ще изглеждат малко сурови и просто неизпълними.

А да живееш изцяло според принципа на тибетските монаси по принцип е нещо като вид фантазия, но някои тайни могат да бъдат спазени, защото те няма да донесат никаква вреда, но за здравето те просто ще бъдат безценни.

 

предишна статияТухел с нов договор с Челси до 2024 г.
следваща статияДруидите – мистериозните жреци със свръхспособности