Фюри, Уайлдър
Момент от мача между Диотей Уайлдър /ляво/ и Тайсън Фюри /дясно/

Боксьорът Тайсън Фюри заяви, че „се е издигнал като феникс от пепелта“, след като бе свален в тежък нокдаун в заключителния рунд на двубоя му с Дионтей Уайлдър за световната титла на Световния боксов съюз (WBC).

Британецът надигра своя опонент през почти целия мач в „Стейпълс Сентър Арина“ в Лос Анджелис, но на два пъти бе повален в нокдаун, като при втория случай изглеждаше сякаш няма никакъв шанс да се изправи.

„Циганския крал“ бе неподвижен на земята до отброяването на шестата секунда от рефера, но след това намери сили да се надигне и да завърши мача, който в крайна сметка тримата съдии отсъдиха като равенство.

„Признавам му, намери ме страхотно, нямам представа как се изправих. Бях като феникс, който се издига от пепелта. Имах два варианта, докато бях на пода – да остана долу или да се изправя. Докато има някакъв живот в това тяло, ще продължавам да се боря“, каза Фюри.

Британецът допълни, че счита, че е спечелил мача „убедително“ и че иска втори двубой с Уайлдър, защото „така правят истинските шампиони“.

предишна статияАни Ленъкс се завръща на музикалната сцена след осем години пауза
следваща статияВремето без промяна – мъгливо, студено и подходящо за домашна почивка