Начало Новини Тайландската "Сентръл груп" поема контрола над фалиралия магазин КаДеВе в Берлин

Тайландската "Сентръл груп" поема контрола над фалиралия магазин КаДеВе в Берлин

44
Тайландската "Сентръл груп" поема контрола над фалиралия магазин КаДеВе в Берлин

Голямата тайландска строителна компания „Сентръл груп“ (Central Group) обяви, че поема управлението над емблематичния универсален магазин КаДеВе (KaDeWe) в Берлин, предаде ДПА.

„Сентръл груп“ е постигнала споразумение за КаДеВе с предишния собственик на търговския обект – „Сигна прайм селекшън“ (Signa Prime Selection AG). Компанията е основно подразделение на конгломерата „Сигна“ (Signa), който е във фалит.

Тайландската група се счита за един от водещите кандидати за придобиване на цялата верига от магазини КаДеВе, посочват търговски експерти.

В момента „Сентръл груп“ държи 50,1 на сто дял в групата, а 49,9 на сто са собственост на корпорацията „Сигна“, контролирана от австрийския магнат Рене Бенко.

„Имаме удоволствието да добавим „КаДеВе Берлин“ към портфолиото от водещи луксозни магазини на „Сентръл груп“, обяви главният изпълнителен директор на конгломерата Тос Чиративат.

 „Сентръл груп“ продължава преговорите и (…) е оптимистично настроена за постигане на споразумение за придобиване на допълнителни търговски активи, посочва компанията.