усмивка

„С усмивка раздвижваме мускулите на лицето, които от своя страна несъзнателно освобождават ендорфини, които пък предизвикват положително чувство и повдигат настроението“.  Твърдението е на Сузана Шефер, която е директор на „Smile Trai“ – .

По нейни думи една усмивка помага за освобождаване от стреса и безпокойството. Втората полза от усмихването е, че помага в социални ситуации и е мост към приятелски отношения. Усмивката стимулира и функционирането на мозъка е третата полза от нея.

„Смехът и усмивката също се смята, че насърчават отделянето на серотонин, който понякога се нарича „щастлив химикал“, споделя Сузана. „Подобно на ендорфините, серотонинът е невротрансмитер, който допринася за щастието и благосъстоянието на човек. Той работи, като изпраща съобщения между нервните клетки в мозъка, така играе важна роля за психичното здраве и мозъчната функция, поради способността му да регулира настроението“.

Една усмивка кара и другите да се усмихват , е четвъртата полза от нея.

Нашият мозък съдържа клетки, наречени огледални неврони, които ни помагат да разберем другите хора, като подсъзнателно имитираме техните действия. И така, ако се усмихвате на някого, това ще стимулира частта от мозъка му, която контролира движението на лицето, карайки и него да се усмихва.

„Усмивките са заразни – най-добрият начин да накарате хората около вас да се чувстват щастливи – е да се усмихвате!“, е петата полза от усмихването.

предишна статияДнес е Месопустна Задушница
следваща статияДнес ще бъде предимно слънчево