Начало Новини Състезатели от 10 държави ще участват на турнира по таекуондо "Рамус София...

Състезатели от 10 държави ще участват на турнира по таекуондо "Рамус София къп"

39
България с още 24 медала във втория ден на турнира по таекуондо "Рамус София оупън"

Състезатели от 10 държави са подали заявка за участие в 11-о издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Рамус София къп“, който ще се проведе на 2 и 3 ноември в многофункционалната спортна зала на Националната спортна академия „Васил Левски“. Срокът за регистрация ще приключи на 27 октомври.

„Всяка година състезанието, което е насочено към деца и подрастващи  се провежда в началото на ноември по повод Деня на народните будители. И тази година освен турнир в олимпийската дисциплина „спаринг“, в програмата на „Рамус София къп“ ще бъде включен и турнир в дисциплината „пумсе“ (форма)“, отбеляза Димитър Михайлов, главен организатор на състезанието.

„В световен мащаб наблюдаваме положителната тенденция все повече хора, особено деца, да избират да практикуват таекуондо, заради ценностите, които утвърждава – уважение, дисциплина, а и зарежда с изключителна енергия“, допълни Михайлов, който е  вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо (олимпийска версия) и единственият българин член на комисия в Световната федерация по таекуондо.