Начало Водещи Съдия Цариградска е получавала нови заплахи

Съдия Цариградска е получавала нови заплахи

139
Владислава Цариградска
На снимката: Владислава Цариградска/ кадър Нова тв

Съдия Владислава Цариградска разкри, че е получила заплахи от обща позната, която има връзка с ръководителя на Дирекция „Публична комуникация“ към главна прокуратура, Веселин Иванов. Тя сподели това в интервю за Нова тв след като беше заплашена да се кроти. Съдия Цариградска също така заяви, че има информация за заплахи към проф. Асена Сербезова и потвърди, че е получила нови заплахи от ръководителя на пресцентъра на Прокуратурата.

Тя разкри съществуването на заплахи срещу нея и заяви, че има основания да съмнява, че кабинетът ѝ в Луковит е бил подслушван. Съдия Цариградска разкри и информация за големи суми, предоставяни на прокурори с инициали „С“ и „Р“ от заведението „Осемте джуджета”.

Тя изрази загриженост за своята сигурност, като посочи, че е получила нови заплахи от ръководителя на пресцентъра на Прокуратурата. Съдията допълни, че има силни основания да се съмнява, че е била подслушвана, и заяви, че е важно да се разкрият обективни източници, които да възстановят събитията в миналото.

Тя посочи, че е била информирана за заплахи и опити за насилване на длъжностно лице да предприеме определено действие против волята му, като настоя, че вече е необходимо да се говори за случая „Осемте Нотариуса”. Съдия Цариградска призова за разследване на институциите и заяви, че е получавала искания от Бюрото за контрол на СРС да предостави официален документ за кабинета, който е ползвала.

Тя разкри, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил таен сътрудник на МВР и призова за разкриване на информация относно неговата роля. Съдията изрази загриженост за сигурността на всички граждани, като подчерта важността да се разкрият фактите и да се предприемат мерки за защита на гражданите.

Още новини от деня – четете тук