Жената, вдъхновила героинята на Дженифър Лопес в „Уличници“, съди производителите на филма за 40 милиона долара, съобщи Би Би Си. В съдебния процес Саманта Барбаш обвинява филмовите компании, включително STX Films и Nuyorican Productions на Лопес, че използват приликата с нея и я оклеветяват.

В отговор от STX заявиха, че ще защитят правото си „да разказваме базирани на факти истории“ въз основа на публично известни неща.

„Уличници“ е измислената история на Барбаш и други жени, които дрогират и мамят богати мъже в стриптийз клубовете.

Барбаш е предполагаемият водещ на престъпната схема, и е осъдена на пет години пробация за конспирация, нападение и кражба в големи размери.

Филмът се основава на статия в „Ню Йорк мегъзин“ от 2015 г. за бандата, но Барбаш заяви, че отказала да продаде правата си на продуцентите на филма, като заяви, че й предлагат „семки“.

Лопес беше номинирана за „Златен глобус“ за ролята на Рамона в „Уличници“, който направи 157 милиона долара в глобалните боксофиси от излизането си през септември.

Актрисата определи героинята си като „неапологетичен дивак“. Миналия април Барбаш заяви пред“Ню Йорк пост“, че Лопес я представя погрешно и никога не е била стриптизьорка.

Според „Ню Йорк пост“ съдебните документи казват: „Всеки, който гледа филма, ще повярва, че ищецът е индивид с почти никакви морални или етични ценности, лишен от всякаква лоялност към колегите си, под въздействието на твърди наркотици и със склонности към мизогония. „

Адвокатът на Барбаш заяви пред „Ролинг Стоун“: „Клиентът ми се обижда, че обвиняемите използвали подобието й, за да спечелят над 150 млн. долара, клеветят нейния герой и се опитват да я подмамят да продаде правата си на продуцентската компания само за 6000 долара.“

Говорител на STX Films каза пред американските медии: „Докато все още не сме виждали оплакването, ще продължим да защитаваме правото си да разказваме базирани на факти истории въз основа“. Представител на Nuyorican Productions отказа коментар.

предишна статияНякой не бива да смесва любовта с дружбата днес, друг ще научи скрита тайна на любимия
следваща статияЛюк Бесон глобен 10 000 евро за уволняване на асистентка