Сподели

Жената, вдъхновила героинята на Дженифър Лопес в „Уличници“, съди производителите на филма за 40 милиона долара, съобщи Би Би Си. В съдебния процес Саманта Барбаш обвинява филмовите компании, включително STX Films и Nuyorican Productions на Лопес, че използват приликата с нея и я оклеветяват.

В отговор от STX заявиха, че ще защитят правото си „да разказваме базирани на факти истории“ въз основа на публично известни неща.

„Уличници“ е измислената история на Барбаш и други жени, които дрогират и мамят богати мъже в стриптийз клубовете.

Барбаш е предполагаемият водещ на престъпната схема, и е осъдена на пет години пробация за конспирация, нападение и кражба в големи размери.

Филмът се основава на статия в „Ню Йорк мегъзин“ от 2015 г. за бандата, но Барбаш заяви, че отказала да продаде правата си на продуцентите на филма, като заяви, че й предлагат „семки“.

Лопес беше номинирана за „Златен глобус“ за ролята на Рамона в „Уличници“, който направи 157 милиона долара в глобалните боксофиси от излизането си през септември.

Актрисата определи героинята си като „неапологетичен дивак“. Миналия април Барбаш заяви пред“Ню Йорк пост“, че Лопес я представя погрешно и никога не е била стриптизьорка.

Според „Ню Йорк пост“ съдебните документи казват: „Всеки, който гледа филма, ще повярва, че ищецът е индивид с почти никакви морални или етични ценности, лишен от всякаква лоялност към колегите си, под въздействието на твърди наркотици и със склонности към мизогония. „

Адвокатът на Барбаш заяви пред „Ролинг Стоун“: „Клиентът ми се обижда, че обвиняемите използвали подобието й, за да спечелят над 150 млн. долара, клеветят нейния герой и се опитват да я подмамят да продаде правата си на продуцентската компания само за 6000 долара.“

Говорител на STX Films каза пред американските медии: „Докато все още не сме виждали оплакването, ще продължим да защитаваме правото си да разказваме базирани на факти истории въз основа“. Представител на Nuyorican Productions отказа коментар.

Коментари