Начало Здраве 3 важни правила, без които няма да успеете да отслабнете

3 важни правила, без които няма да успеете да отслабнете

1619
Отслабване – мисия, която вдъхновява мнозина с наднорменото тегло. Но трябва да се научите как правилно да комбинирате продуктите

Отслабване – мисия, която вдъхновява мнозина с наднорменото тегло. Но трябва да се научите как правилно да комбинирате продуктите и още 2 важни правила. Този начин на отслабване гарантира, че няма да натрупвате отново тегло.

Ще ви разкажем за три прости правила, които ще ви помогнат да се отървете от наднорменото тегло без „гладни диети“, пише Zdrave.to.

За да се отървете от наднорменото тегло без „гладни диети“, е напълно възможно Процесът на отслабване често се свързва с ограничаването на консумираните калории, отхвърлянето на мастни храни и изтощителни физически упражнения, пише zdrave.ws

Най-добре е да намалявате теглото постепенно и по здравословен начин, спазвайки определени правила.

1. Пийте вода с ябълков оцет

Този навик помага да се отървем от излишните килограми. Защо?

Първо, тази лечебна напитка ускорява метаболизма. В резултат на това се ускорява потреблението на енергия и се увеличава изгарянето на калориите.
На второ място, водата с оцет от ябълки намалява нивото на захарта в кръвта. Това не само помага за предотвратяване на здравословни проблеми, но също така намалява апетита за сладко.

2. Съставяйте правилната комбинация от продукти

Много е важно да се научите как да комбинирате правилно продуктите. Това ви позволява да намалите теглото, без да намалявате количеството храна.

Продукти, които не бива да се смесват:

Различни видове протеини: месо, риба, яйца, бобови растения. Един тип протеин е достатъчен за едно хранене, друг вид протеин може да бъде включен в менюто по време на друго хранене.

Млечните продукти не трябва да се смесват с други храни.

Плодовете и другите сладки храни не могат да се ядат веднага след хранене. Това влошава храносмилането и ускорява натрупването на тегло.

Протеинови продукти и храни, съдържащи въглехидрати, също са грешната комбинация. Например хамбургер с картоф не само съдържа твърде много калории, но и представлява комбинация от протеини и въглехидрати, опасни за талията ни.

3. Правете винаги лека вечеря рано

Ако искаме да се отървете от наднорменото тегло, трябва специално внимание да се отдели на вечерята. Това, което ядем тогава, често се отлага на тялото ни под формата на мазнини.

Препоръчва се да се спазват две основни правила:
Хранете се рано: Не яжте нищо 2 часа преди лягане.
Вечеря трябва да бъде лека: запомнете – не се ядат много храни, съдържащи въглехидрати (хляб, пица, паста, картофи), тъй като те дават на организма много енергия. По-добре е да ядете нещо протеиново, съчетано с зеленчуци.

Към него можете да добавите малка част зърнени храни като киноа, овес или просо (те имат много протеини).