Начало Водещи „Супер папа Франциск” или как графит на главата на католическата църква ще...

„Супер папа Франциск” или как графит на главата на католическата църква ще рекламира Ватикана

1412

Графити, изобразяващи папа Франциск като комиксов супергерой, ще бъдат използвани в подкрепа на благотворителните проекти на Ватикана.

Авторът на илюстрацията се казва МауПал. Неговият „Супер папа” ще бъде щампован на тениски, а приходите от продажбите им ще отидат за филантропската дейност на понтифика.

За първи път, „Супер папа” се появи през 2014-та и веднага завладя въображението както на местните, така и на туристите.

Така, две години по-късно, МауПал реши да нарисува Франциск и в друга роля – тази на порасналия мъж с все още див и непокорен младежки дух, който играе морски шах по стената под надзора на пазач швейцарец .

„Когато икономическата и социалната криза разтърси Италия и света, аз видях Франциск като символ на надеждата за всички ни. Затова и графично се опитах да обобщя широко разпространеното мнение, че папата е човек, който притежава власт, но междувременно е и човечен и скромен”, коментира артистът.

И макар и да има хора, които възприемат уличните рисунки на МауПал като подигравка към Франциск и католическата религия, то папата явно няма нищо против.

предишна статияВсеки път, когато Тръмп публикува в Туитър, започва гръмотевична буря (ВИДЕО)
следваща статияНийл Патрик Харис и семейството му обират точките с тези костюми