Начало Коментар „Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: При толкова клиенти на Темида е необяснимо защо...

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: При толкова клиенти на Темида е необяснимо защо избирателите не тичат презглава към урните

49
Стършел
По-точното социологическо проучване

Необяснимо е защо имаше катастрофално ниска избирателна активност, след като в надпреварата за вниманието на гласоподавателите се бяха регистрирали цели 31 партии и коалиции. Така че им се предлагаше голям избор. И разнообразен – имаше кандидат-депутати за всякакви вкусове.

Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

Например Венцислав Ангелов, по-известен като Венци Чикагото, е лидер на „Народна партия Истината и само истината“ (с №15 за тези избори). Този бивш катаджия има 4 присъди: за хулиганство, за контрабанда и две за данъчни престъпления. На аерогарата в Мадрид е арестуван с 5 килограма кокаин и е вкаран в испански затвор заради трафик на наркотици. Когато излиза, се връща у нас и решава да смени политическата система, която не му харесва, като регистрира своята партия през 2013 година. Оттогава досега се явява на всички избори. Описва себе си така: „Аз съм криминално проявен. Дилма Русеф и Нелсън Мандела обаче също са лежали в затвора, но станаха президенти“. Това явно е намек, че ако не стане сега депутат, утре може да се кандидатира за президент.

Друг нашенски Мандела е пуснатият от затвора срещу парична гаранция от 200 000 лева милионер Миню Стайков. Собственикът на „Винпром-Карнобат“ е подсъдим по две дела – за данъчни измами и злоупотреби с източване на еврофондове. Като депутат той би се сдобил с имунитет и затова чрез партия „Българско национално обединение“ се надяваше да влезе в Народното събрание вместо обратно в затвора.

Членът на ръководството на Национално движение „Русофили“ Гриша Нинов също има присъда, с която да се похвали. Тя е за измами и документни престъпления, понеже е издавал фалшиви удостоверения за уж реституирани недвижими имоти по Черноморието. Той бе водач на листата в Ловеч на „Левицата“ и ако беше избран, в Народното събрание щеше да има още един откровен путинист.

И ДПС бе харесало дамгосани от закона личности. Такъв е Димитър Аврамов, водач на листата в Монтана, който е осъден за подкупи и търговия с влияние. На столичани от 24 МИР пък „Движението“ предложи да гласуват за Щерьо Щерев, който има присъда по обвинение, че с фалшиви документи е изпрал 7 милиона лева на такива бизнесмени като Евелин Банев – Брендо.

„Стършел“ писа и за други криминални типове в листите, лежали в затвора за различни престъпления, включително и убийство. При такъв богат букет от клиенти на Темида е необяснимо защо вместо да тичат презглава към урните, гласоподавателите масово не вярват на никого, стават все по-малко, губят доверие в изборния процес и не могат да бъдат убедени, че с участието на кандидати като гореизброените у нас могат да се проведат честни избори.

Борис Чоев

Още актуални коментари – четете тук