Начало Водещи „Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: ДЕПУТАТСКА ДРЕБ

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: ДЕПУТАТСКА ДРЕБ

49
Стършел
Започва се!

АЛО, ШЕФЕ !

В парламента Делян Добрев, най-верноподаническият Борисов депутат, разсмя залата. Излезе на трибуната и се приготви да говори, но отнейде се чу мобифонен звън. Той сигурно прие, че го търси „вождът”, защото тутакси извика „ало”. На което залата, а и водещите заседанието Росица Кирова и Йордан Цонев прихнаха в смях. Известно е, че въпросният Д.Д толкова се е зомбирал от своя шеф, че не смее да му се включи със закъснение над четвърт секунда. След въпросната комична случка е бил чут в кулоарите да моли шефа си да не го търси в парламента, че се получавали сакатлъци. Позвънил е и на личния си психиатър с молба да го прегледа за обсесивно-мобилно разстройство.

Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

ПРЕСТЪПНО НЕЗАЧИТАНЕ

Шеф копейкинецът Костадинов обвини НС председателката Назарян, че бави планираната за показ в НС изложба на палестински фотожурналисти. Преценява се, че постъпката му е с явна предизборна цел и се очаква през последните дни на настоящия парламент К.К. да продължи с още подобни пропаганди – я за Палестина, я за Русия, я за чуждите агенти в България и от този сорт. Дочу се, че планира още по-горещи теми: защо няма учебник по руски за първи клас; защо магазините не предлагат пирожки и квас; защо не се чества рожденият ден на Сталин и защо националното радио не излъчва песента „Вставай, страна огромная”.

АМАН ОТ ТАЯ КОРУПЦИЯ !

Политиците от ПП ДБ не съзнават важна подробност. В публичните си изяви непрекъснато говорят срещу корупцията, с което образуват нерви на Борисов. И се допуска, че отново ще опитат „сглобка”, но само при условие, че спрат да произнасят неприятното за герберския вожд словце. Тези дни той ги упрекна, че непрекъснато му досаждат с „разни инициативи”, но всъщност се гневи, че не спират да му напомнят за корупция. В резултат Кирил Петков се бил зарекъл, ако реши отново да се прегърне с него и да тъкми кабинет в името на държавата – да изхвърли от речника си думички като „кюлчета” и „матахари”, „барселони” и „магнитски”, „магистрали” и „потоци”.

КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ СОЦИАЛИЗЪМ

Съмишленици на Корнелия Нинова се възмущават, че произвежда невнятности. Напоследък се била влюбила в израза „консерватори реформисти”, което според тях било равно на „дървено желязо” или „стар младеж”. Гневът бил, че пришива консерватизъм на левичари, които били по природа борци срещу статуквото и ратници за промени. Нинова обаче не се била съгласила с възраженията и пуснала в употреба нов оксиморон – „капиталистически социализъм”. Ниновите опоненти се съгласили, че такъв действа, но не трябвало да бъде публично оповестяван.

Дежурен репортер
Наско МАНДАДЖИЕВ

Още актуални коментари – четете тук