Начало Водещи Стрелба в пражки университет! 11 са убити, 30 ранени (ОБНОВЕНА)

Стрелба в пражки университет! 11 са убити, 30 ранени (ОБНОВЕНА)

99
Снимка: БТА
Снимка: БТА

Единадесет души, включително стрелецът, са били убити, а около 30 – са ранени при поредица от стрелби в университетската сграда в центъра на Прага, съобщават властите.

Деветимата ранени се намират в критично състояние.

Полицията потвърждава, че в момента на 15:00 ч. (16:00 ч. българско време) получи сигнал за стрелба във факултет на площад „Ян Палах“ в Стария град на Прага и след това съобщи, че стрелецът е „ликвидиран“.

Преди това беше разпространена информация, че Карлов университет е изпратил имейл до персонала да „остане на място“ и да заключи вратите.

„Стойте на място, не ходете никъде, ако сте в офисите, заключете ги и поставете мебели пред вратата, изключете светлините“, пишело в имейла.

Веселин Вачков от „Людове новини“ съобщи за БНР, че на място са видени множество ранени и се предполага, че има и убити хора. Според журналиста в сградата на Философския факултет е влязъл мъж с все още неустановена самоличност, въоръжен с дългоцевно оръжие. Не се знаят причините за нападението.

Чешките медии съобщават, че стрелбата е станала във Факултета по изкуствата на Карлов университет и че преподаватели и студенти са инструктирани да се заключат, тъй като има полицейска акция.

Още международни новини – четете тук

предишна статияПромените в Конституцията отварят вратата за дългоочаквани реформи
следваща статияКоледната лотария „Ел Гордо“ завладя Испания. Раздават 2, 59 млрд. евро