Начало Любопитно Странните хотелски правила, които ни учудват

Странните хотелски правила, които ни учудват

1951
хотели

Харесваме хотелите. Те ни дават възможност да си починем от ежедневието и от рутината на дома. Не е ли приятно да се върнете в стая, която вече е била почистена, боклукът е изхвърлен, а спалното бельо е сменено? Но има някои неща, които персоналът на хотела прави и които доста объркват посетителите, пише Profit.bg. Ето няколко странни особености:

10. Защо слагат Библията в нощното шкафче?

Тази традиция е започнала в края на 19-ти век от „Гидеонс интернешънъл“. Те се опитват да разпространят „Божието слово“ по целия свят и решават да изпратят копие на Библията във всеки хотел, за да могат посетителите да се запознаят със Светото Писание. В днешно време Коранът, Тората и дори Конституцията могат да бъдат донесени в стаята по искане на гост.

9. Защо одеялата на леглата в хотелските стаи са толкова тесни?

Покривало за легло е името на този аксесоар, който се използва за покриване на долната част на леглото. Това се превръща в широко разпространена тенденция в хотелския бизнес. То не е подходящо за често пране, а покриването на цялото легло се счита за нехигиенично. Шалте, който изисква 3 пъти по-малко плат, отколкото цялото покривало, спестява значителни средства за бюджета на хотела.

8. Защо слагат 2 сламки в коктейл за един човек?

Напитки с голямо количество лед обикновено идват с 2 сламки. Това е така, защото ледът изплува на повърхността на напитката, образувайки блок, който не позволява навлизане на въздух в долната част на стъклото. Това прави процеса на пиене труден. Втората сламка позволява на въздуха да стигне до дъното, което прави пиенето по-лесно.

7. Защо подпъхват края на одеялата под матрака?

Този метод за оправяне на легло се нарича „плик“ и е заимстван от армията. Той предпазва ръбовете на одеялото да висят, да се допират до пода и да се цапат.

6. Защо в хотелските стаи има телефон в банята?

Понякога могат да се случат инциденти като инфаркт, травми или някой да остане заключен в банята. За тези ситуации добрите хотели предоставят телефони в баните си – това би могло да помогне на гостите да се обадят за помощ, тъй като едва ли някой носи мобилния си телефон докато се къпе.

5. Защо всички хотели имат бели чаршафи?

Снежно бяло легло в средата на стаята ни кара да се чувстваме така, сякаш стаята е напълно почистена, дори ако камериерката е сменила само бельото. Това е свързано с психологическото възприятие на белия цвят и асоциацията му с чистотата. Друг бонус за белия текстил е, че не е необходимо бельото да бъде сортирано по цвят при пране.

4. Защо някои хотели нямат стая номер 420?

В Северна Америка любителите на канабиса използват номер 420 като код за техните партита. Този жаргон се е разпространил по целия свят и това е причината някои хотелиери да се опитат да избегнат намек за този номер. Някои собственици дори променят номера на вратите, използвайки много необичайни методи, като например 419 + 1.

3. Защо има торбички за боклук в баните в хотелските стаи?

Тези пликове обикновено се намират до самата тоалетна. Те се предлагат на гости, които искат да хвърлят нещо дискретно в кошчето – например продукти за женска хигиена. Това дава удобство на гостите и защитава канализационната система от задръствания.

2. Защо увиват дистанционното управление на телевизора в плик?

Дистанционното управление е най-мръсното нещо в стаята, защото хиляди посетители го пипат. Камериерките в добрите хотели винаги ги дезинфекцират с помощта на специални почистващи препарати. След това те го поставят в нов плик. В скъпите хотели дистанционните управления обикновено се заменят с водонепроницаеми, така че персоналът може да ги измие.

1. Защо сгъват ръба на тоалетната хартия?

Това е знак към гостите, че никой не е използвал стаята, а вие сте първите, които имат честта да откъснат първото парче. Някои хотели превръщат традицията на сгъване на тоалетна хартия в истинско изкуство.

предишна статияНаблегнете на тези четири неща, ако искате да пестите повече
следваща статияЕди Мърфи ще става баща за 10-и път