Сподели
Айфеловата кула

Персоналът на Айфеловата кула затвори Парижката забележителност в сряда следобед в знак на протест срещу новата политика за достъп, която според тях генерира „чудовищни“ опашки за туристите.

Достъпът до кулата, която посрещна повече от шест милиона посетители миналата година, бе блокиран. Персоналът вече каза, че ще стачкува в четвъртък.

Ръководството на туристическата забележителност заяви, че персоналът е предприел действия, след като на разговорите със синдикатите в сряда следобед не бяха постигнати резултати.

Персоналът е гневен поради решението от миналия месец да започне да заделя половината от ежедневните билети на Айфеловата кула за хора, които ги купуват онлайн предварително.

По-рано едва 20 на сто от билетите за посещение на 324-метровата „Желязна дама“ можеха да бъдат купени онлайн.

Персоналът иска всички асансьори да бъдат достъпни за всички посетители, без значение какъв билет те са закупили.

SETE, компанията, която управлява обекта, заяви, че продава всеки ден 10 000 билета за кулата онлайн и че „времето за изчакване е много кратко“.

„За посетителите, които идват без билети, времето за чакане при касата на Айфеловата кула е точно същото като миналата година, а броят на посетителите се е увеличил“, настояват от фирмата.

Персоналът на Айфеловата кула не стачкува за първи път през последните няколко години. По време на протести 300-членният екип от работещи на този символ на Париж и Франция повдигат въпроси от проблеми с джебчийството до поддръжката.

Коментари