Начало Новини Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик похвали сплотеността на своя отбор преди...

Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик похвали сплотеността на своя отбор преди гостуването на Реал Мадрид

39
Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик похвали сплотеността на своя отбор преди гостуването на Реал Мадрид

Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик похвали сплотеността и агресивния стил на своя отбор преди гостуването на Реал Мадрид в събота в Ла Лига.

„Каталунците“ водят на Реал с три точки на върха в класирането и са в серия от четири победи във всички турнири, включително с 4:1 над Байерн Мюнхен в Шампионската лига през тази седмица.

„Имаме нашите идеи. Нашата философия е да пресираме високо и да затрудним разиграването на топката на противника. Твърде многото пространство между линиите не работи в наша полза“, каза Флик на пресконференция.

„Играчите са брилянтни и продължават да се адаптират от мач на мач. Промените проработиха. Вярвам в отбора! Играчите имат толкова много качества и това е, което искаме да видим“, добави той.

Флик коментира, че все още не е решил кои ще бъдат стартовите 11 за Ел Класико, но намекна, че Фермин Лопес може да играе важна роля.

„Не съм решил кой ще започне, но знаете, че Фермин участва в три от головете срещу Байерн. Точно това искахме да видим от него и той го показа. Много сме щастливи, че се завърна от контузията и вече показва толкова добро представяне“, заяви треньорът.

Флик също похвали играта на 17-годишния Ламин Ямал.

„По-конкретно срещу Байерн исках той да направи едно от многото неща, а именно да притисне Алфонсо Дейвис в халфовата линия, защото знаехме колко е опасен, когато започна да атакува“, каза още специалистът.

„Ямал е фантастичен с топката, всички бихте могли да прецените това срещу Байерн. Чест е да видя какво прави за всички нас и е важно той да продължава да се подобрява“, завърши Ханзи Флик.