Начало Култура Силвестър Сталоун с нов боксьорски проект

Силвестър Сталоун с нов боксьорски проект

1875
Сподели
Знаем, че той е пристрастен към историите около ринга и вече направи няколко филма за бокса. Наскоро Силвестър Сталоун приключи снимките

Знаем, че той е пристрастен към историите около ринга и вече направи няколко филма за бокса. Наскоро Силвестър Сталоун приключи снимките на продължението на „Крийд: Сърце на шампион“, а вече е избрал следващия си филм, посветен на бокса, пише Cinefish. Той основа своя нова продуцентска компания Balboa Productions, чийто първи проект ще бъде филма за легендата на ринга Джак Джонсън.

Той е първият афро-американец, станал световен шампион в тежка категория. През 1909 г. обаче той става жертва на расистките закони по онова време, забраняващи на чернокожи мъже да имат връзки с бели жени. Джонсън все пак се жени за бяла жена и това му коства една година зад решетките.

Впоследствие той бяга от Америка със съпругата си и се завръща десет години по-късно. Шампионът умира през 1946 г., но така и не получава официална реабилитация. От три години Сталоун се е заел с кампания, заедно с двама американски сенатори, за официално извинение на институциите и дори наскоро се срещна с президента Доналд Тръмп в тази връзка.

Новият филм на звездата от „Роки“ ще е опит да припомни славната история на Джонсън, отдавна забравен от своите сънародници. Надяваме се Сталоун да е сценарист и режисьор на филма, а тепърва очакваме да научим и кой актьор ще се превъплъти в легендарния боксьор.

Коментари