Начало Новини Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков ...

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков "Сезон, в който преживяхме контузии, трансфери и треньорски смени, завърши с убедителна титла"

54
Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков
                                                "Сезон, в който преживяхме контузии, трансфери и треньорски смени, завърши с убедителна титла"

Спортният директор на Лудогорец (Разград) Георги Караманджуков заяви, че 13-ата шампионска титла на клуба, която днес получи израз с връчването на купата, е по-различна заради убедителния начин, по който беше спечелена.

Днес Лудогорец (Разград) победи Локомотив (Пловдив) с 3:0 в 34-ия кръг на efbet Лига, а след края на мача получи златните медали и шампионската купа.

„Със сигурност тази титла е много по-различна, защото беше постигната много убедително. И заслужена, естествено. След толкова тежък сезон, който изкарахме, надживяхме и преодоляхме контузии и треньорски смени, се справихме великолепно. В Лудогорец се работи по един и същи начин през всичките тези години. Често се стига до трансфери на футболисти, понякога това води до катаклизми, но е факт, че 13 години поред сме на върха – няма нищо случайно“.

Попитан каква е рецептата, за да има постоянство и доминация, Караманджуков каза: „Ние просто работим по един и същи начин. Ясно е, че имаме най-добрите футболисти, след като, дай Боже, да имаме двама участника на Евро 2024, и продаваме най-скъпо в последните години. Това показва качеството на футболистите. Да, някой път е трудно да ги мотивираме да водиш 13 точки, но засега се справяме“, каза шефът на „орлите“.

Той допълни, че клубът очаква приходи от клаузи по трансфери, като на първо място това са сделките за Игор Тиаго в белгийския ФК Брюж, както и на Кирил Десподов в ПАОК. А за Тиаго парите от клаузи може и да се вдигнат, тъй като ФК Брюж е на финалната права да спечели титлата в страната.