Спецполицаи арестуваха ръководителя на Специалната прокуратура на Северна Македония

Спецполицаи арестуваха ръководителя на Специалната прокуратура на Северна Македония Катица Янева.

Малко след 14.00 часа тя бе изведена от дома й. Арестът е извършен по искане на прокуратурата на страната. Преди това полицаите извършиха обиск на дома на Катица Янева в скопския квартал „Козле“. Разследващите ще извършат обиск и в офисите на Катица Янева и след това ще бъде изправена пред съдия. Вчера тя даде и първите си показания по аферата „Рекет“.

По-късно през деня се очаква и извънредна пресконференция на главния прокурор на страната Любомир Йовевски, заедно в прокурорката Лиляна Спасовска и ръководителят на Прокуратурата за борба срещу организираната престъпност Вилма Русковска.

В средата на месец юли стана ясно, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски – Боки 13 и Зоран Милевски – Зоки Кичеец. Те са му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в разпространени аудио записи твърдят, че ще уредят въпроса на Камчев с помощта на Катица Янева.

Йордан /Орце/ Камчев беше предложен за почетен консул на страната ни миналата година, но властите в Скопие не подкрепиха тази идея.

предишна статияНад 11 000 птици убити от градушка в САЩ
следваща статияЯпонски влак-стрела забрави една от вратите си отворена, докато пътува със скорост от 280 км / ч