Начало Спорт Специалист предрича спад в ранглистата за Гришо

Специалист предрича спад в ранглистата за Гришо

870
На снимката: Григор Димитров

Григор Димитров трудно ще опази сегашната си позиция на №3 в света и през 2018 г. Тази неприятна за българските фенове на тениса прогноза направи анализаторът на АТР Андрю Хендри, който се изявява в редица водещи специализирани издания по света.

Според него, българинът е подобрил изключително много играта си, но историческият му успех е дошъл и заради контузиите на огромна част от водещите тенисисти от Топ 10. Затова той предвижда първата ни ракета да изпадне от Топ 10 в края на следващата година.

„Много е лесно да се подведете по еуфорията от Григор Димитров и феноменалния начин, по който спечели финалния турнир за годината, завършвайки трети в света. Но не бива да забравяме, че той постигна този ранкинг, защото много от звездите липсваха.“

„Осемте победи на българина над играчи от Топ 10 дойдоха в първата и последната седмица на календара за 2017 г. и на практика между тях нямаше нищо. Този спорадичен успех няма да му помогне през 2018 г., ако разбира се останалите играчи са без контузии и се върнат към най-доброто си ниво.“

„Очаквам Димитров да запази позиции в Топ 15, но трябва да изкачи играта си още едно ниво нагоре, ако иска да повтори, а и да подобри представянето си от 2017 г.“, написа един от водещите тенис-анализатори.