Rhino-horn

“Сотбис” реши да сложи край на продажбата на предмети, изработени от рог на носорог и изтегли три артефакта от търга си в Хонконг следващата седмица, след призив на природозащитни групи, съобщава АФП.

„Компанията няма да предлага на вниманието на ценителите предмети, изработени от кост на носорог за в бъдеще – заяви Никълъс Чоу, ръководителят на аукционната къща за азиатския регион – „Сотбис осъжда бракониерството и търговията със застрашени видове и силно поддържа опазването на природата и подкрепя усилията за опазването на застрашените от изчезване животни.“

Решението на „Сотбис“ идва само дни след като друга аукционна къща – „Бонамс“ отмени търг в Хонконг, на който трябваше да бъдат продадени 21 предмета, изработени от рог на носорог, оценени за над 3,87 милиона долара. За спирането на продажбата повлия отворено писмо на 37 природозащитни организации, които призоваха аукционната къща да прекрати тази „неетична“ практика. Преди това аукционна къща „Кристис“ спря продажбите на предмети, изработени от рог на носорог.

предишна статияСемейство откри печеливш лотариен билет, докато чистеше
следваща статияРазстоянието между двата големи острова на Нова Зеландия се скъсява