Джъд Тръмп
Джъд Тръмп

Джъд Тръмп се класира за първия си финал на „Мастърс“, след като надигра с 6:4 фрейма Нийл Робъртсън в мача от вечерната сесия в Лондон. 29-годишният англичанин започна по-добре срещата, като поведе с 2:0 след брейкове от 86 и 73. Световният шампион от 2010 отвърна на предизвикателството, намалявайки пасива си след дълъг и фрагментарен трети фрейм. „Машината от Мелбърн“ реализира първия сенчъри брейк в полуфинала след 127 точки, като двамата се оттеглиха на почивка при равен резултат.

След нея австралиецът имаше възможност да осъществи пълен обрат, но Тръмп в крайна сметка се справи и си върна преднината след серия от 61. В следващия фрейм отново малко неща разделиха равностойните състезатели, като поредица от 60 точки отново даде две партии аванс на англичанина. Робъртсън на свой ред взе седмата част, но „Асото в колодата“ се доближи на фрейм от първия си финал след 68.

Шампионът от 2012 намали след нов сенчъри брейк от 127, но финалистът на Световното през 2011 триумфира след успех в последната партия, за да играе в неделния финал. Там го чака седемкратният шампион от престижната надпревара Рони О‘Съливан, който в първия полуфинал победи с 6:3 Динг Джунхуей. Двамата играха през сезона във финала на турнира в Северна Ирландия, където Тръмп надделя след 9:7, а „Ракетата“ води в общия баланс с 12-11. Първата сесия от финала между двамата започва в 15:00 часа.

предишна статия„Сън“: Брад Пит се среща с актрисата Шарлийз Терън
следваща статияПочина най-възрастният мъж в света