превалявания, валежи, дъжд

В северозападната половина от страната ще превалява сняг, но ще отслабва, а привечер на много места и ще спре. В югоизточните райони ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от североизток. Минималните температури ще са между минус 3 и 2. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 2° и 7°, в крайните югозападни райони до 9° – 10°.

В планините ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг. След обяд валежите ще отслабват, а привечер на много места и ще спрат. Ще духа силен източен, по-високите и открити части – югоизточен вятър. Ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа умерен и поривист североизточен вятър. Максималните температури ще са 5° – 7°, малко по-ниски от температурата на морската вода.

предишна статияСложна задача очаква една от зодиите през днешния ден
следваща статияХавиер Бардем защитава Джони Деп, „хванат в капан от отровни същества“