Начало Водещи Смелостта на Кирил Петков: Вярвам в разговора

Смелостта на Кирил Петков: Вярвам в разговора

183
Кирил Петков
Кирил Петков. Снимка: БТА

Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната – Демократична България“, сподели пред журналисти, че не се страхува от липсата на лидерска среща. Той заяви, че разговорите са неизбежни и няма нищо насрочено за момента, но колкото са готови колегите, толкова и той е готов за разговори.

Петков посочи, че съобщават спокойно и могат да обсъждат и проблематични теми, а по въпроса за лидерската среща утре, той заяви: „Утре ще бъдем заедно в зала в парламента. Когато колегите са готови, не бягаме от разговори“, допълни той.

Относно вота на недоверие към правителството, Петков коментира, че няма притеснения и парламентарната група на ПП подкрепя кабинета.

Премиерът Николай Денков изрази надежда, че ротацията с Мария Габриел ще се случи, и посочи готовност да поеме отново ръководството, ако се изпълнят определени приоритети.

„Изборите приключиха. Трябва да влезем в работен режим, защото има много работа за вършене. Надявам се да има ротация, защото има програма, която трябва да бъде изпълнена и тя е до края на другата година. Дали отново ще съм премиер след една година, зависи от това, дали ще има приоритети – повишаване на качеството на живот и решаване на демографската криза в България. Ако тези приоритети присъстват, с удоволствие бих се включил отново“, каза Денков.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

.