Начало България Слънчево и горещо ще бъде времето днес, на места се очакват валежи

Слънчево и горещо ще бъде времето днес, на места се очакват валежи

44
В някои части на страната ще има валежи с гръмотевици
Облачно ще е времето днес


Днес ще е главно слънчево и горещо. Температурите ще се движат между 32° и 37°, с изключение на София, където ще достигнат около 32°.

След обяд ще се появят купести облаци и на запад напред ще има кратки, интензивни валежи, съпроводени от гръмотевици. Главно в Северозападна България може да има и градушки. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток.

В района на Черно море времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите ще са между 30° и 33°, а температурата на морската вода ще бъде около 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд утре в планините ще е слънчево. След обяд отново ще се развие купесто-дъждовна облачност, която ще доведе до краткотрайни валежи с гръмотевици и усилване на вятъра. Вятърът ще духа слаб до умерен от север-североизток.

Следващите дни ще бъде с променливо време, като ще има и слънчеви пероди, но също така и краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В неделя ще са в Централна част на страната, в понеделник – в Южна, а във вторник – в Източна България и в планинските райони. Температурите ще се понижат, като максималните в западните райони ще бъдат около или под 30°, а в източните все още може да достигнат до 35°-36°.