Начало България Слънчево време в неделя, с бури от дъжд и гръмотевици следобед

Слънчево време в неделя, с бури от дъжд и гръмотевици следобед

49
облаци

Днес ще бъде преимуществено слънчево време. През следобедта по западната част на страната ще се развие купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици.

Присъстват условия и за градушки. Вятърът ще бъде слаб до умерен, духащ от източните части. Максималните температури ще се движат между 31° и 36°, в София около 33°.

Атмосферното налягане ще спадне и ще бъде незначително по-ниско от средното за месеца.

На Черноморието ще бъде с ясно небе. Вятърът ще бъде умерен, идващ от източно-югоизточните посоки. Максималните температури ще бъдат между 28° и 30°. Температурата на морската вода ще се задържи между 26° и 28°. Вълнението на морето ще бъде на 3 бала.

В планините времето ще е преимуществено слънчево. Над западните масиви ще се появи купеста и купесто-дъждовна облачност. Локално през следобеда ще има краткотрайни, интензивни валежи от дъжд, съпроводени от гръмотевици. По някои места се очакват и градушки. Вятърът ще бъде умерен от северо-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, а на 2000 метра – около 19°.

През първите дни от новата седмица по запад ще бъде предимно слънчево. През следобедта ще се развие купеста облачност, предимно в планинските райони на запад. Там ще има краткотрайни валежи, съпроводени от гръмотевици. По-интензивни валежи се очакват във вторник. Вятърът ще бъде слаб, идващ от източните части. Дневните температури ще се понижат леко. Над Източна България вероятността за валежи е малка, като там ще предобладават слънчеви периоди. Вятърът ще бъде умерен, а температурите ще останат стабилни.