Начало Водещи Скромните навици на осем известни милиардери-скъперници

Скромните навици на осем известни милиардери-скъперници

1441
милиардери

За милиардерите признак за пестеливост може да бъде носенето на фланелки и дънки на работа, возенето в автомобил с марка Toyota или Volkswagen, както и ред други атрибути от ежедневния живот. Удивително е как най-богатите хора в света биват удовлетворени от най-елементарни вещи и действия.

  1. Джеф Безос

Неговото състояние се оценява на 109 млрд. долара. До 2013 г. той притежава скромен автомобил Honda Accord. В интервю споделя, че това е идеалната кола. Преди това е имал автомобил Chevy Blazer от 1987г.

  1. Уорън Бъфет

При състояние от 91.7 млрд. долара, той живее в къща, която е купил само за 31.5 хиляди долара. Оракулът от Омаха е един от най-умните и най-пестеливите милиардери.

  1. Марк Закърбърг

Той притежава 74.2 млрд. долара, но кара Volkswagen с ръчна скоростна кутия. Макар да е един от най-богатите хора на планетата, с жена му Присила Чан водят доста скромен начин на живот.

  1. Карлос Слим

Той живее в една и съща къща вече над 40 години, въпреки че в банковата му сметка го очакват 66.5 млрд. долара. Слим обича да реинвестира своите милиарди в компании.

По думите му богатството е като градина, която е необходимо да се отгледа, да се реинвестира в нея, за да дава повече, или да се разширява в нови сфери.

  1. Чарли Ерджан

Той притежава 15.2 млрд. долара и носи в офиса обяд от вкъщи. Основателят на мрежата Dish Network се слави със своята пестеливост. По думите му на това го е научила майка му.

  1. Амансио Ортега

Той редовно обядва със служителите си от Zara в обикновена столова. Притежава 75.6 млрд. долара и заема трето място сред най-богатите хора на планетата. Води скромен начин на живот и дори обитава скромен апартамент.

  1. Азим Премджи

При състояние от 18.4 млрд. долара, той има навика да напомня на своите служители да изключват осветлението в офиса. Тези, които го познават, казват, че дядо Скрудж, сравнен с него, изглежда като Дядо Коледа.

Премджи обръща сериозно внимание на служителите, когато става дума за тоалетната хартия. Те трябва да бъдат пестеливи.

  1. Джуди Фолкнър

Притежава 5 млрд. долара и никога не се е интересува от т.нар. разточителен живот. Основала е технологична компания в сферата на здравеопазването – Epic Systems, през 1979 г. със 70 000 долара стартов капитал.