Начало Свят Скандал: Свинското месо в магазините е доставяно неопаковано в мръсни колички

Скандал: Свинското месо в магазините е доставяно неопаковано в мръсни колички

1307
Сподели
месо

Лорета Сето не можеше да повярва в онова, което вижда пред супермаркет в Сан Хосе, САЩ, в четвъртък, затова вади телефона си и прави снимки на сюрреалистичната сцена, пише Profit.

Двама мъже, облечени в жълти дрехи, бутат към магазина огромни колички, пълни със сурово, необработено месо – вероятно за продажба. И в двете колички месото е натрупано безразборно, а необработени свински крака стърчат навън.

Сето публикува снимките във Facebook с коментар, изразяващ шок и отвращение. Инцидентът се стучва извън 99 Ranch Market, разположен срещу Costco, в северната част на Сан Хосе, казва жената.

Нейните снимки предизвикват стотици ядосани коментари, свързани не само с чистотата на количките, но и със санитарното ниво на месото, продавано в 99 Ranch Market – азиатска верига от супермаркети, базирана в Калифорния, посочва Washington Post.

Два дни по-късно превърналата се в сензация публикация на Сето води до уволнението на двама служители и предизвиква разследване от страна на здравните власти в Санта Клара.

Междувременно, доставчикът и супермаркетът си прехвърлят вината един на друг. От 99 Ranch Market посочват, че са изхвърлили цялото месо, доставено по описания по-горе начин, и са подали жалба срещу доставчика му, съобщават от NBC Bay Area.

Доставчикът Farm’s Meat обаче отрича това да е начинът, по който се доставя месото му. От компанията също разследват инцидента, като посочват, че месото, която доставят, напуска техните съоръжения само опаковано.

Организацията по прехрана и земеделие на ООН препоръчва всички месни продукти да бъдат опаковани по време на преработката и съхранението, за да се предотврати замърсяване.

Въпреки че федералният закон в Съединените щати не изисква магазини да подпечатват дати за „продавано от“ или „годно до“ на свинско месо, повечето магазини го правят така или иначе, според Министерството на земеделието на САЩ.

Здравните власти предупреждават, че неправилното съхранение на месо  може да доведе до предаването на паразити и бактерии, квключително Е. coli и салмонелоза.

Прясно свинско месо може да бъде съхранявано охладено от три до пет дни, а пресен свински черен дроб – само един или два дни, съгласно указанията на щатските здравни власти.

Коментари