Начало България Симидчиев: Отстраняването на Рая Назарян не е било дискутирано

Симидчиев: Отстраняването на Рая Назарян не е било дискутирано

79
Александър Симидчиев

Снимка: БТА

Според информация, публикувана в медиите през уикенда на миналата седмица, се проведе среща между представители на различни политически организации, включително „Продължаваме Промяната-Демократична България“, „Има такъв народ“, „Възраждане“ и бивши депутати от ДПС, които в момента не са членове на парламентарна група. На срещата било обсъждано свалянето на Рая Назарян от председателския пост на Народното събрание.

На вторник вечерта депутатите от ПГ на ПП-ДБ провели редовно заседание, на което, според Александър Симидчиев от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“, била разгледана програмата за работата на парламента точка по точка.

Симидчиев посочил, че не е било обсъждано свалянето на Рая Назарян от поста на председател на Народното събрание.

Отговаряйки на въпрос дали е гласувал за свалянето на Назарян, той посочил, че това ще бъде решено от групата. Ако има предложение за такава точка, ще се проведе заседание и ще се вземе решение.

Преди това Деница Сачева, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, коментирала влизането в парламента. Тя изрази съмнение, че днес Рая Назарян ще бъде свалена от поста на председател на 50-тото Народно събрание.

„Би било много жалко ако парламентът завърши по този начин. Всеки политически и парламентарен съюз има право да действа както смята за подходящо. Оценката за тези действия ще бъде направена от избирателите скоро“, казала още Деница Сачева.

„Не виждам какво се е случило“ – така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментирал слуховете за сваляне на председателя на парламента Рая Назарян.

Той посочил, че за ГЕРБ няма значение кой ще бъде временен премиер.

„Кандидати за премиер – бол. Най-добре е да сложим 6 милиона имена, без децата, и всички в България да бъдат кандидати за премиер. Друг въпрос е колко могат. Не се меся в това“, казал още Борисов.

„Единственото, което можем да кажем за управлението на Димитър Главчев, е че никой не оспорил резултата от изборите“, допълнил Борисов.

Той смята, че на предстоящите избори хората ще решат дали хаосът да продължи и занапред.

Още вътрешнополитически новини – четете тук