Начало Водещи Силяновска не реагирала на липсващото македонско знаме при срещата с Радев, за...

Силяновска не реагирала на липсващото македонско знаме при срещата с Радев, за да не стане скандал

64
Гордана Силяновска-Давкова
На снимката: Гордана Силяновска-Давкова

Развитие по казуса със скандала заради липсата на националното знаме на РСМ в Гербовата зала на българското президентство при срещата на държавните глави на двете страни в петък.

Пред телевизия Сител темата коментира и президентът на РСМ Гордана Силяновска-Давкова. Тя обясни, че не е реагирала на липсващото знаме, за да не предизвика скандал.

Коментира обаче, че не е знаела, че ще трябва да се снима с Румен Радев в гербовата зала, съобщава БНТ.

По думите ѝ домакинът в случая „не е бил прав“ и вероятно е допуснал пропуск.

Вчера от македонското външно министерство привикаха българския посланик в страната на среща, за да му връчат протестна нота.

Снощи обаче пред телевизия Сител от ведомството заявиха, че посланик Желязко Радуков е отказал да приеме връчената му нота и определят действията му като сериозен дипломатически гаф. Казват още, че тя ще му бъде връчена по служебен път.

Самият посланик обаче отрича да му е била връчвана нота и още веднъж повтаря позицията на България – че срещата на двамата президенти е била неформална и протоколът не е бил нарушен.

От македонското външно министерство привикаха българския посланик в страната на среща, за да му връчат протестна нота.

Тази вечер обаче пред телевизия „Сител“ от македонското външно министерство твърдят, че посланик Желязко Радуков е отказал да приеме връчената му нота и определят действията му като сериозен дипломатически гаф.

Казват още, че тя ще му бъде връчена по служебен път.

Самият посланик обаче отрича такава нота да му е била връчвана и още веднъж повтаря позицията на България – че срещата на двамата президенти е била неформална и протоколът не е бил нарушен.