Горящата сграда
Горящата сграда

Силна експлозия разтърси днес сграда в центъра на Париж, а при избухналия пожар пострадаха най-малко 16 души, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че пожарът е наложил евакуацията на съседните сгради, а над мястото на инцидента се издига дим. Причината за взрива засега не е установена.

Фасадата на горящата сграда в Пети район на Париж е рухнала, а спасители работят за издирването на оцелели хора вътре в нея, съобщи служител на парижката полиция. Експлозията е станала до историческата военна болница „Вал де Грас“.

Началникът на парижката полиция Лоран Нунез каза пред журналисти, че има най-малко 16 пострадали, включително седем, които се нуждаят от „спешна медицинска помощ“. Властите не уточниха дали сред ранените има хора „с опасност за живота“.

Пожарът е овладян, но все още не е изгасен, каза Нунез.

Кметицата на района, Флоранс Берту, каза, че „експлозията е била изключително силна“, и допълни, че парчета стъкло още падат от съседните сгради.

Полицейски служител спомена за няколко ранени, някои от които в критично състояние, но не даде конкретни данни, тъй като спасителите все още продължават работа.

Миризмата на изгоряло все още се носи във въздуха, но димът видимо намаля, след като пожарникарите овладяха пожара. Кварталът е отцепен и на място са изпратени много пожарникари, спасители, полицаи и войници.

Говорителката на парижката полиция Лубна Ата каза, че на този етап е много рано да се определи причината за пожара и не можа да потвърди версията за експлозия на газ.

предишна статияВлизаме в Шенген на 1 януари догодина, „пречките“ Радев и Гешев вече не пречат
следваща статия„Мария-Луиза“ скоро няма да отвори, но в Студентски град се къпят в гьол