Начало Новини Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте: "Моите футболисти могат да дадат...

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте: "Моите футболисти могат да дадат много повече и съм почти сигурен, че ще го направят"

44
Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте: "Моите футболисти могат да дадат много повече и съм почти сигурен, че ще го направят"

Старши треньорът на националния отбор на Испания по футбол Луис де ла Фуенте беше емоционален, но очевидно щастлив след класирането за финала на Европейското първенство в Германия. Испания се наложи над Франция с 2:1 в първия полуфинал на шампионата, игран снощи в Мюнхен.

Попитан от официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА) дали може да се сети за по-въздействащ 16-годишен младеж в историята на футбола от Ламин Ямал, 63-годишният Де ла Фуенте отговори: „Ламин прави неща, които подсказват, че може да бъде страхотен спортист. Но трябва да останем благоразумни.“

„Той изглежда като много по-опитен футболист. Щастлив съм, че Ламин е в нашия отбор и се надявам да можем да му се радваме години напред. Трябва да му помогнем, като държим краката му здраво на земята и го развиваме по най-добрия начин. Необходимо е спокойствие и пак спокойствие. В Древен Рим, когато говорели за Цезар, казвали: „Помнете, че той е смъртен!“, добави още селекционерът на испанския държавен тим.

„Трябва да запазя вярата си в тази група играчи. Те винаги работят за общото благо. Много са щедри с усилията, които влагат в работата. Това е още един знак, че отборът е ненаситен в стремежите си. Гордея се, че мога да ръководя тези футболисти. Знам, че моите играчи могат да дадат много повече и да бъдат още по-добри и съм почти сигурен, че ще го направим. Представата ни за футбол се основава на нашата увереност. Искаме да играем според силните си страни“, продължи Луис де ла Фуенте.

На въпрос за представянето на друг от националите – Дани Олмо, Де ла Фуенте коментира: „Наясно съм на какво е способен. Нуждаеше му се само от време, за да преодолее контузия, да се интегрира и да възстанови ритъма, от които се нуждаеше. Благодарен съм на Дани за това, което ни носи на терена. Благодарен съм, че мога да водя 26 гении на първенството. Щастливи сме, че имаме много млад испански тим с такова присъствие и бъдеще. Дани е един от играчите, които поставят стандартите в момента.“

Съставът на Испания ще се изправи срещу Англия или Нидерландия във финала на Евро 2024 в Берлин в неделя.

„Сигурен съм, че финалът ще бъде съвсем различен срещу съперник, който ще изисква най-доброто от нас. Въпреки че може да звучи трудно за изпълнение, при нас има място за подобрение“, каза още Луис де ла Фуенте.