Начало Свят Свлачище погълна 19 души, седем са в неизвестност

Свлачище погълна 19 души, седем са в неизвестност

109
свлачище
Снимката е илюстративна

Силни дъждове предизвикаха бързо настъпили наводнения и свлачища на остров Суматра в Индонезия, които причиниха смъртта на поне деветнадесет души, а седемима все още не са намерени, съобщиха местните власти по информация на Асошиейтед прес.

Големи количества кал, скали и изкоренени дървета се срутиха по планински склонове през късната петъчна вечер, блъскайки се в реката, която излезе от коритото си и заля планинските села в окръга Песисир Селатан в провинция Западна Суматра, каза днес Дони Юсризал, началник на местната служба за извънредни ситуации, цитиран от АП.

Спасителите успяха да извлекат седем тела от под калта и скалите в най-пострадалото село в района, наречено Кото XI Тарусан. Още три души са били открити мъртви в съседни села.

В Песисир Селатан са намерени шест тела, а трима други – в съседния окръг Паданг Паряман. Националната служба за извънредни ситуации съобщи още, че двама са ранени от наводненията. Повече от 80 000 души са без домове и са временно настанени от правителството. 20 000 жилища в девет окръга в провинция Западна Суматра са покрити с вода. 14 къщи са били завалени или залити от калта, съобщи БТА.

„Спасителните операции са затруднени от спирането на електричеството и от пътищата, блокирани от свлачищата и наводненията“, каза Юсризал.

Повече международни новини – четете тук