Начало Свят Световен рекорд: 58 индийци на един мотор (ВИДЕО)

Световен рекорд: 58 индийци на един мотор (ВИДЕО)

1054

58 представители на индийската армия поставиха световен рекорд за най-много хора, придвижващи се на мотоциклет. Той стана възможен благодарение на екипа на подразделението „Торнадо” на армията, което иначе се занимава с обезпечението на тила и 500-кубиков мотоциклет Royal Enfield, пише Automedia.

Постижението беше регистрирано на полосата на базата на индийските ВВС в Бангалор, като 58-те души върху мотоциклета изминаха 1200 метра по пистата. Но екипът на „Торнадо” има богат опит поставянето на рекорди – военните от това подразделение държат вече 20 такива постижения в световен и национален мащаб.

Естествено, подреждането на 58 човека върху двуколесна машина изисква специални тренировки, граничещи с високите постижения в акробатиката, както и специални степенки и платформи, прикрепени към мотора.

Според местната преса следващото предизвикателство пред индийската армия ще е подобряването на рекорда за най-много души, събрали се в иначе двуместния Smart ForTwo. През миналата година италианският клуб Comets Cheerleaders изравниха рекорда от 2011 година – 20 човека, натъпкали се в малкия автомобил.

https://www.youtube.com/watch?v=GAJfYxCVPnw