princess-eugenie-jack-brooksbank
Младоженците принцеса Юджийн и Джак Бруксбанк

Датата на сватбата на принцеса Юджийн наближава (12 октомври) и в медиите вече се спекулира с приблизителната сума за пищния празник, на който са поканени 850 гости.

Според медиите сватбата на внучката на кралица Елизабет II ще струва почти 2 милиона паунда. В тях се включва и възнаграждението на известен оперен изпълнител, поканен да пее на събитието.

Младоженецът и булката ще пристигнат в катедралата с отворена карета и затова са предвидени и сериозни разходи за охрана. С жребий ще бъдат избрани 1 200 души, които ще могат да присъстват в околностите на катедралата „Свети Георги“, за да видят на живо гостите и младоженците. Сред поканените на церемонията са Ед Шийран, Роби Уилямс, Джордж и Амал Клуни.

В сравнение с тази сватба сумата, похарчена за сватбата на Меган и Хари, която също беше в катедралата „Свети Георги“, изглежда „скромна“ – половин милион паунда. А гостите бяха по-малко от 250.

Принцесата на Йорк, Юджийн е дъщеря на принц Андрю – трето дете на кралица Елизабет II и принц Филип, т.е. тя е първа братовчедка на принц Хари и принц Уилям.

Младоженецът Джак Бруксбанк е бивш барман и настоящ търговец на вино. Той предложил брак на принцесата по време на ваканцията им в Никарагуа. Те са заедно от 2010 г., когато ги запознал общ приятел.